استعلام اسامی شرکت های ثبت شده
استعلام اسامی شرکت های ثبت شده یکی از مهمترین کارها برای اعتبار سنجی شرکتها است. خوشبختانه راههای بسیار زیادی به جز استفاده از سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور برای استعلام شرکت ها وجود دارد؛ مانند استعلام اسامی شرکت های ثبت شده در لینکا که در کمترین زمان ممکن و به صورت غیر حضوری، اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار میدهد.
استعلام شرکت ها به چه معناست؟
جهان امروز مملو از شرکتهایی است که در حوزههای مختلف به فعالیت میپردازند. روز به روز به تعداد آنها افزوده میشود و در عین حال، شرکتهای غیر قانونی و نامعتبر نیز، از میان آنها متولد میشوند. در صورتی که این شرکتها به صورت قانونی به ثبت رسیده باشند، میتوانند علاوه بر شروع فعالیت خود، با سایر شرکتها به داد و ستد بپردازند.
متاسفانه برخی از شرکتهای غیر قانونی با هدف کلاهبرداری تاسیس میشوند و بدون دریافت مجوز، اقدام به معامله با سایر شرکتها میکنند. برخی افراد هم از روی غفلت، با این افراد سودجو ارتباط برقرار میکنند و زمانی متوجه غیر قانونی بودن آن میشوند، که کار از کار گذشته است. در این شرایط مبالغ کلانی از دست میرود و افراد مال باخته، تازه متوجه غیر قانونی بودن آن میشوند.
لازمه برقراری یک رابطه تجاری امن و پایدار، اعتبار سنجی شرکت مورد نظر است. استعلام یک شرکت، با قرار دادن تمام اطلاعات ثبتی در اختیار افراد، از بروز چنین مواردی پیشگیری میکند و یک ارتباط امن و مطمئن را برای افراد به ارمغان میآورد. استعلام اسامی شرکت های ثبت شده در لینکا، یکی از آسانترین و امنترین راهکارها برای سنجش اعتبار شرکتها است که امروزه بسیاری از افراد از آن استفاده میکنند.
استعلام اطلاعات و فعالیت های شرکت ها
اطلاعات کلیدی شرکتها را در اختیار شما قرار میدهیم تا با صرف هزینه و زمان کمتر، تصمیمات بهتری بگیرید. این اطلاعات شامل اطلاعات ثبت شرکتها، راههای ارتباطی، مدیران و اعضا هیئت مدیره، برندها، مجوزها، پورتفوی بورسی، سهامداران بورسی، محصولات، قراردادهای دولتی و لیست کامل روزنامه های رسمی به همراه تاریخچه تغییرات شرکت از تاسیس تا به امروز خواهد بود
چرا استعلام شرکتها مهم است؟
همان طور که قبل از مراجعه به یک پزشک متخصص، برای اطمینان به او، از سایرین پرس و جو میکنید، قبل از عقد قرارداد همکاری با یک شرکت نیز لازم است آن را اعتبار سنجی کنید. استعلام یک شرکت مهمترین کاری است که در قدم اول باید انجام داد. تمامی افراد اعم از حقیقی و حقوقی، ممکن است نیاز به استعلام یک شرکت داشته باشند. استعلام اسامی شرکت ها دلایل متعددی دارد؛ مانند:
- اطمینان از اعتبار شرکت
- تصمیم به خرید یک شرکت
- قانونی بودن یا قانونی نبودن فعالیت شرکت
- اطلاع از وضعیت حقوقی شرکتهای شرکتکننده در مزایده یا مناقصه شما
- فعال بودن یا نبودن شرکت
- اطلاع از تاریخ ثبت شرکت در صورت خرید آن
- صحت وجود شرکت
- اطلاع از تمامی شرکتهای دارای ذینفع مشترک
- اطلاع از نوع شرکت
- اطلاع از وضعیت مالیاتی شرکت
تصور کنید قصد دارید یک معامله اقتصادی با شرکت مد نظرتان داشته باشید. لازم است قبل از هر گونه اقدام، با بررسی شرکت و گرفتن استعلام، ادعای آن را مورد بررسی قرار دهید. در غیر این صورت ممکن است متحمل هزینههای بسیار زیادی شوید. برای جلوگیری از وقوع چنین مسائلی، روشهای مختلفی برای استعلام اسامی شرکت وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
استعلام شرکت های ثبت شده چگونه انجام میشود؟
روشهای مختلفی برای استعلام شرکتهای ثبت شده وجود دارد. شما میتوانید با وارد کردن نام شرکت (به صورت کامل و یا بخشی از آن)، وارد کردن شناسه ملی شرکت و یا وارد کردن شماره ثبت شرکت، آنها را استعلام کنید و به اطلاعات مدنظرتان در خصوص آن، دسترسی داشته باشید. در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت.
لینکا: پیوندی مطمئن برای استعلام اطلاعات شرکتها و افراد
با لینکـا، اطلاعات به روز شرکتها و افراد حقوقی را با اطمینان و دقت دریافت کنید. هر جستجوی شما، راهنمایی مطمئن برای تصمیمگیریهای هوشمندانه
استعلام شرکت با نام
استعلام اسامی شرکت های ثبت شده به این منظور انجام میشود تا ببینید آیا نام انتخابی شما برای شرکتتان، از قبل انتخاب شده است یا نه؛ چراکه با توجه به قانون، شرکتهایی که در یک دستهبندی قرار میگیرند، نمیتوانند با نام مشابه، ثبت شوند و فعالیتشان را آغاز کنند.
استعلام شرکت با شناسه ملی
زمانی که یک شرکت به ثبت رسیده باشد، یک کد یازده رقمی به آن اختصاص پیدا میکند که در اصطلاح به آن شناسه ملی یا کد ملی شرکت میگویند. لازم است بدانید این کد با شماره ثبت کاملا متفاوت است. شناسه ملی یک عدد کاملا منحصر به فرد است و تمام افراد حقوقی، موظف هستند این کد را در تمام اسناد و آگهیهای خود، منتشر کنند. به کمک این کد میتوان به تمام قراردادهای شرکت از طریق درگاههای دولتی دسترسی داشت.
استعلام شرکت با وارد کردن شماره ثبت
شماره ثبت، مربوط به اداره صادر کننده مجوز یک شرکت است که در استان و شهر محل فعالیت صادر میشود. لازم به ذکر است این کد شش رقمی ممکن است یکتا نباشد و عددی مشابه آن برای یک شرکت دیگر وجود داشته باشد. به همین دلیل است که سازمان املاک و اسناد کشور، کد دیگری را تحت عنوان شناسه ملی برای شرکتها در نظر گرفته است. ویژگیهای شماره ثبت شامل موارد زیر میشود:
- شماره ثبت شرکت در حکم شناسنامه است؛ تا جایی که میتوان با آن هویت شرکت را مشاهده کرد.
- شماره ثبت، یک عدد ثابت است و تغییر نمیکند.
- تا زمانی که شرکت فعال باشد، با شماره ثبت، شناسایی میشود.
- با استفاده از شماره ثبت میتوان به تمام اطلاعات شرکت دسترسی داشت.
- هر شرکتی که شماره ثبت نداشته باشد، غیر مجاز است.
روش استعلام اسامی شرکتهای ثبت شده چگونه است؟
یکی از اقدامات اساسی که قبل از ثبت شرکت باید انجام داد، استعلام نام شرکت است. مانند اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی هم دارای نام مشخصی هستند؛ با این تفاوت که آنهایی که در یک حوزه کاری مشغول به فعالیت هستند، نمیتوانند نامی مشابه یکدیگر داشته باشند.
شرکتها موظف هستند بنا به تجویز مفاد اساسنامه متناسب با موضوع، نحوه تشکیل و نوع سرمایه، نام خود را تعیین کنند. به منظور انتخاب بهترین اسم برای شرکت، لازم است با استعلام اسامی شرکتهای ثبت شده در لینکا و یا سایر روشهایی که در ادامه توضیح خواهیم داد، بهترین نام انتخاب شود:
استعلام اسم شرکتهای ثبت شده در لینکا
لینکا به عنوان جامعترین منبع اطلاعات در خصوص شرکتها، اولین گزینه پیشنهادی ما به شماست. لازم است با مراجعه به https://linka.ir/ و جستجوی نام مورد نظرتان، اطلاعات لازم را کسب کنید. جالب است بدانید در این پایگاه اطلاعاتی میتوانید به روشهای بسیار متنوعی، اقدام به جستجوی شرکت مدنظرتان کنید؛ با نام، کد ملی، شناسه ملی، برند، تارنما، کد پستی و یا حتی شماره تلفن.
استعلام اسم شرکت در پایگاههای اطلاعاتی شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور
سامانه https://www.ilenc.ir زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است. این سامانه علاوه بر شرکتها، ارگانهای دولتی و شهرداریها را نیز در بر میگیرد. با مراجعه به این سایت، میتوانید متوجه شوید که نام مدنظرتان، قبلا توسط شرکتی انتخاب شده است یا نه. علاوه بر این، در صورت وارد کردن اطلاعات زیر، میتوانید سایر جزییات شرکت را را درباره تاریخ تاسیس و ثبت، آدرس، کد پستی و شناسه ملی مشاهده کنید:
- شماره ثبت
- شناسه ملی
- نام شخصیت حقوقی
سامانه مودیان مالیاتی: صفر تا صد ثبت نام و قوانین جدید
سامانه مودیان، یک سامانه تحت مدیریت سازمان امور مالیاتی کشور است که به هر مودی یک کارپوشه اختصاص میدهد. مطابق قانون، ثبتنام در این سامانه از وظایف صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی است و باید اطلاعات مالیاتی را از طریق کارپوشه اختصاصی خود در این سامانه با سازمان به تبادل بگذارند. با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی و حذف نیاز به رسیدگی ممیز محور، سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی مطابق قوانین مربوط، تحت مدیریت سازمان امور
استعلام اسم شرکت در پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی (rrk.ir)
پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور، به منظور سنجش اصالت شرکتها، تمام آگهیهای اشخاص حقوقی را همراه با نام شرکت، اعضا و موضوع آن، به شما ارایه خواهد داد. برای استعلام نام شرکت با این روش، پس از ورود به سامانه http://rrk.ir وارد قسمت آگهیهای قانونی شوید. سپس با تکمیل اطلاعات خواسته شده، گزینه جستجو را بزنید.
برای دریافت اطلاعات جامع درباره ثبت آگهی در روزنامه رسمی به مقاله آن مراجعه نمایید.
استعلام اسم شرکت در ssaa.ir
یکی دیگر از انواع استعلام اسم شرکت های ثبت شده، مراجعه به سایت http://ssaa.ir است. این سایت به عنوان سامانه اداره ثبت شرکتها شناخته میشود. جهت استعلام لازم است بعد از ورود به بخش اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی، شناسه ملی و یا شماره ثبت شرکت را وارد کنید. بعد از جستجو، نام شرکت و سایر جزییات برای شما به نمایش در میآید.
کدام یک از روشهای استعلام اسامی شرکت های ثبت شده بهتر است؟
حقیقت این است که دسترسی به جامعترین منبع اطلاعاتی درباره اشخاص حقوقی کشور در لینکا امکان پذیر است. در سامانه استعلام اسم شرکتهای ثبت شده در لینکا، میتوان بدون اتلاف وقت و با صرف کمترین زمان، به تمام اطلاعات مورد نیاز در خصوص شرکتها دسترسی پیدا کرد. علاوه بر این با جستجوی نام مد نظر خود در این سامانه، لیست جامعی از اسامی تمام شرکتهایی که با نام انتخابی شما ثبت شده است، در اختیارتان قرار میگیرد.
جالب است بدانید سازمانها و برندهای معتبر کشور، از این سامانه استفاده میکنند؛ مراکزی مانند سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی و حتی شهرداری تهران. برخی از مزایای استفاده از لینکا برای استعلام اسامی شرکتها عبارت است از:
- دسترسی به اطلاعات و تعاملات پیچیده بین شرکتها
- شفاف سازی وابستگی شرکتها به یکدیگر
- دسترسی به پروفایل شرکتها
- آگاهی از پروفایل اشخاص
- دسترسی به تمامی اطلاعات لینکا بر روی تارنماها، سکوها و برنامههای کاربردی خود
- امکان جستجوی پیشرفته و اعمال فیلترهای خاص
باید اعتراف کرد که افرادی که قصد دارند اقدامی هوشمندانه و همه جانبه انجام دهند، از لینکا استفاده میکنند؛ چرا که با استفاده از این پایگاه، میتوان به بیش از دو و نیم میلیون شرکت، ۳۰ منبع اطلاعاتی و بالای ده میلیون شخص حقیقی و حقوقی دسترسی داشت و بدون اتلاف وقت، آن را بررسی و اعتبار سنجی کرد. از آن جایی که اطلاعات این سامانه در اولین فرصت بهروز رسانی میشود، میتواند بهترین مرجع برای بسیاری از شرکتها باشد.
همه چیز درباره احراز هویت مشتری یا KYC؛ مشتری خود را بشناس
احراز هویت مشتری یا KYC، مخفف عبارت Know Your Customer به معنای مشتری خود را بشناس میباشد. در دنیایی که به طور فزایندهای، روز به روز به هم پیوسته و دیجیتالی میشود، نمیتوان اهمیت این مفهوم را نادیده گرفت. KYC فرآیندی حیاتی است که مؤسسات مالی، کسب و کارها و سازمانها برای تأیید هویت مشتریان خود، ارزیابی ریسکهای بالقوه و اطمینان از انطباق با الزامات نظارتی متعهد میشوند.
چه اطلاعاتی در استعلام اسامی شرکتهای ثبت شده در لینکا وجود دارد؟
زمانی که نام یک شرکت را در لینکا جستجو میکنید، اطلاعات متعددی به نمایش در میآید. جامعیت این اطلاعات به حدی است که شما را از هر منبع دیگری بینیاز خواهد کرد. تمام اطلاعات قابل دسترسی از شرکتها، توسط لینکا برای شما جمعآوردی میشود و تنها با یک کلیک در اختیارتان قرار میگیرد. اطلاعاتی که با جستجو نام شرکت در لینکا میتوانید به آن دسترسی داشته باشد، شامل موارد زیر میشود:
- اطلاعات ثبتی
- روزنامههای رسمی
- اشخاص، ارتباطات و مجوزها
- قراردادهای دولتی
- شماره ثبت
- شناسه ملی
- کد اقتصادی
- تاریخچه تمام تغییرات از زمان تاسیس تا به امروز
- تمام اطلاعات سازمانها از سال ۱۳۲۰
- مشاهده تاریخچه فعالیتهای افراد کلیدی یک شرکت
- دسترسی به سوابق کاری افراد شرکت مورد نظر
- آگاهی از روابط بین شرکتها
علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، با جستجو در لینکا میتوان به اطلاعات ثبتی و هویتی اشخاص حقیقی، اطلاعات ثبتی اشخاص حقوقی، اطلاعات آگهیهای رسمی و اطلاعات مالکیت معنوی مانند علامت تجاری، طرح صنعتی و اختراع، وضعیت شخص حقوقی، اداره کل ثبت کننده، نوع شخصیت حقوقی شرکت و واحد ثبتی ثبت کننده دسترسی داشت.
چگونه نام شرکت خود را ثبت کنیم؟
لازم است بعد از جستجوی اسامی مدنظرتان در لینکا و یا دیگر پایگاههای اطلاعاتی، وارد سایت http://www.irsherkat.ssaa.ir شوید. سپس ۵ نام را به ترتیب اولویت، انتخاب کرده و در سامانه وارد کنید. با زدن گزینه تایید، در اولین فرصت اسامی پیشنهادی شما بررسی خواهد شد و یکی از آنها مورد تایید قرار خواهد گرفت.
گفتنی است فردی که در سامانه تقاضای تعیین نام را ثبت مینماید، باید یکی از موسسین شرکت یا یکی از سهامداران و یا وکیل رسمی دادگستری باشد. بعد از تایید نام، اعتبار شرکت در صورت ثبت و آگهی شدن، نامحدود است. اما اگر ثبت و آکهی نشود، تا ۳ ماه بعد از تایید نام، اعتبار دارد. این عدد برای شرکتهای سهامی عام، ۶ ماه است.
چگونه برای شرکت خود اسم انتخاب کنیم؟
انتخاب اسم مناسب، یکی از اصلیترین دغدغههای افرادی است که قصد دارند یک شرکت جدید تاسیس کنند. عوامل زیادی در انتخاب نام شرکت موثر هستند؛ اما نکته دارای اهمیت این است که نام شرکت، نباید لزوما طبق سلیقه موسسین آن انتخاب شود؛ چیزی که یک شرکت موفق را از سایرین جدا میکند، توجه به سلیقه و نیاز مخاطب و بازار در انتخاب نام آن است.
ابتکار و خلاقیت، اصلیترین موردی است که هنگام انتخاب نام شرکت، باید مورد توجه قرار گیرد. از آن جایی که در دهههای اخیر، شرکتهای بسیار زیادی ثبت شدهاند، انتخاب اسم کار دشوارتری است. نام یک شرکت، معرف آن است و در صورتی که به درستی انتخاب شود، میتواند در ذهنها باقی بماند. طبق تحقیقات، شرکتهایی که نامشان را اصولی انتخاب کردهاند، طی سالها توانستهاند، موفقیتهای بیشتری کسب کنند.
17 تفاوت شرکت های سهامی عام و خاص
طبق قوانین ایران، شرکتها به دو دسته شرکتهای مدنی و تجاری تقسیم میشوند. شرکتهای تجاری هفت نوع دارند. این موارد شامل شرکت سهامی، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تعاونی و شرکت نسبی است. شرکت سهامی از مهمترین شرکتها در این دستهبندی است که شرکت سهامی عام و خاص از زیر مجموعههای آن به شمار میرود.
چرا باید اسامی شرکتهای ثبت شده را استعلام کنیم؟
طبق ماده ۲۰ قانون تجارت، زمانی شرکتها حق فعالیت تجاری دارند که از اداره ثبت شرکتها مجوز دریافت کرده باشد. در غیر این صورت هر گونه خرید و فروش و انجام معامله توسط این شرکتها، غیر قانونی است. در چنین شرایطی اگر یک مالباخته با این شرکتها همکاری کند، اثبات انجام جرم و پیگیری مسایل مربوط به آن، بسیار زمانبر و دشوار خواهد بود. طبق قانون، شرکتهای تجاری ذیل یکی از ۷ مورد زیر طبقهبندی میشوند:
- شرکت سهامی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت نسبی
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
تمام شرکتها بعد از انتخاب نام و تکمیل مراحل مورد نیاز جهت ثبت شرکت، شماره ثبت دریافت میکنند. این شماره معرف قانونی بودن فعالیت شرکت است و به نوعی به آن اعتبار میبخشد. در صورتی که بعد از استعلام نام شرکت، اطلاعاتی از آن دریافت نشد، به معنای غیر قانونی بودن آن است و اکیدا توصیه میشود از همکاری با این گونه شرکتها صرف نظر شود.
بنابراین از آن جایی که انجام معامله توسط برخی افراد با این شرکتها، منجر به وقوع مشکلات متعدد خواهد شد، ضروری است که قبل از عقد هر گونه قرارداد، اعتبار آنها به روشهای اعلام شده سنجیده شود تا چنین مشکلاتی به وجود نیاید؛ چرا که کوچکترین غفلت و اشتباه، منجر به ضرر مالی گستردهای خواهد شد.
برای مثال؛ تصور کنید قصد خرید شرکتی را دارید که قبلا به ثبت رسیده است. شما با این کار دیگر دردسرهای مراجعه به اداره ثبت و طی کردن مراحل قانونی را نخواهید داشت. اما باید توجه داشته باشید که آیا شماره ثبت این شرکت همچنان از اعتبار قانونی برخوردار است یا خیر؟ برای سنجش این مورد، لازم است با استعلام اسامی شرکت های ثبت شده در لینکا اعتبار آن را بسنجید.
جمعبندی و نتیجهگیری
استعلام اسامی شرکت های ثبت شده در لینکا یکی از ضروریترین مواردی است که قبل از عقد قرارداد تجاری و انتخاب اسم باید انجام دهید. دسترسی به انبوه اطلاعات در خصوص یک شرکت و یا حتی سوابق آن، در لینکا برای شما امکان پذیر خواهد بود. با این کار میتوانید از وقوع هرگونه سو استفاده جلوگیری کنید و با بررسی سوابق شرکتها، قراردادی با سود و منفعت فراوان برای شرکتتان به ارمغان بیاورید.