جستجو

راهنمای گام به گام صدور مجوزهای کسب و کار در کشور

نویسنده: تیم محتوا لینکا

تاریخ انتشار: 1403/05/09

اگر شهرداری یا سازمان‌های دیگر متوجه فعالیت غیرقانونی شما شوند، ممکن است به شما جریمه و پلمپ فروشگاه شما تحمیل شود. بهترین راه برای جلوگیری از این مشکلات پیش از هر اقدام دیگری، درخواست و دریافت پروانه کسب است. پس اگر قصد دارید کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید، حتماً به دریافت این پروانه توجه داشته باشید.
صدور مجوزهای کسب و کار

صدور مجوزهای کسب و کار در کشور

در سراسر جهان، افراد برای راه اندازی کسب و کار خود نیازمند تهیه و دریافت مجوزهای لازم هستند تا بتوانند فعالیت‌های خود را در چارچوب قوانین صورت دهند. در کشور ما نیز، کارآفرینان و صاحبان مشاغل برای شروع فعالیت در واحدهای صنفی خود باید به دنبال صدور مجوزهای کسب و کار به نام جواز کسب یا پروانه کسب باشند.

برای انجام این امور، درگاه ملی مجوزهای کشور به عنوان یک سامانه راه‌اندازی شده است. در این مقاله، به نحوه‌ اخذ جواز کسب، مدارک مورد نیاز و شرایط لازم به طور کامل پرداخته شده است. تا انتهای این مقاله با لینکا همراه باشید تا اطلاعات کامل و جامعی درباره مراحل صدور مجوزهای کسب و کار در کشور را دریافت کنید.

 

معرفی جواز کسب و کاربرد آن

همان‌طور که قبلاً اشاره شد، شما باید از طریق صدور مجوزهای کسب و کار در کشور، کسب و کار خود را به صورت قانونی شروع کنید. پروانه کسب مجوزی است که به شما اجازه می‌دهد تا کسب و کار خود را به صورت قانونی راه‌اندازی کنید. بدون دریافت این پروانه، شروع به فعالیت کسب و کار قانونی نخواهد بود.

اگر شهرداری یا سازمان‌های دیگر متوجه فعالیت غیرقانونی شما شوند، ممکن است به شما جریمه و پلمپ فروشگاه شما تحمیل شود. بهترین راه برای جلوگیری از این مشکلات پیش از هر اقدام دیگری، درخواست و دریافت پروانه کسب است. پس اگر قصد دارید کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید، حتماً به دریافت این پروانه توجه داشته باشید.

 

پروفایل اشخاص

استعلام ارتباط بین افراد و شرکت‌ها

پیش از اتخاذ هر تصمیم و عقد قراردادها، لازم است که اطلاعات کاملی از نخستین بخش از شخص مورد نظر به دست بیاورید. اطلاعاتی مانند نام و نام‌خانوادگی، سوابق کاری، جایگاه و مسئولیت‌های شخص و…. این اطلاعات به شما نشان می‌دهد که در هر شرکت چه کسی و در چه سطحی از مدیریت حضور دارد

 

شما هم به عنوانی فردی که به دنبال صدور مجوزهای کسب و کار در کشور هستید، باید اطلاعات کلی را در نظر داشته باشید. این پروانه به دو صورت دائمی و موقت صادر می‌شود. مجوز موقت فقط یک سال اعتبار دارد و یک بار به شما ارائه می‌شود. توجه داشته باشید که مجوزهای کسب بلند مدت تا حداکثر 5 سال معتبر هستند.

با گرفتن این مجوز، می‌توانید فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی خود را به صورت قانونی انجام دهید، بنابراین ضروری است که آن را در اختیار داشته باشید. در غیر این صورت، ممکن است در آینده با مشکلاتی مواجه شوید که راه‌حل آن‌ها پیچیده خواهد بود.

 

معرفی جواز کسب و کاربرد آن

 

مشاوره رایگان

لینکا: پیوندی مطمئن برای استعلام اطلاعات شرکت‌ها و افراد

با لینکـا، اطلاعات به روز شرکت‌ها و افراد حقوقی را با اطمینان و دقت دریافت کنید. هر جستجوی شما، راهنمایی مطمئن برای تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه

 

معرفی انواع مجوز کسب و کار

احتمالا تاکنون به این نکته توجه نکرده‌اید، اما باید بدانید که صدور مجوزهای کسب و کار در کشور در انواع مختلفی انجام می‌شود که کسب و کارها و مغازه‌ها بر این اساس در دسته‌بندی‌ها قرار می‌گیرند.

صاحبان مشاغل باید اطلاع داشته باشند که انواع این پروانه‌ها چه هستند و بر چه اساسی طبقه‌بندی می‌شوند تا بدانند کدام یک از این دسته‌بندی‌ها برای کسب و کار خود مناسب است. در این قسمت به معرفی انواع این پروانه‌ها می‌پردازیم.

  • جواز کسب توزیعی: این پروانه برای کسب و کارهایی صادر می‌شود که در توزیع محصولات مصرفی مانند فروش پوشاک یا لوازم آرایشی، فعالیت می‌کنند.
  • جواز کسب تولیدی: کسب و کارهایی که فعالیت تولیدی دارند، مثل تولید کنندگان شیرینی، نان، یا مواد پلاستیکی، نیاز به این پروانه دارند.
  • جواز کسب فنی: این پروانه مثل تعمیرگاه خودرو یا تعمیر موبایل، مخصوص کسب و کارهایی است که به تعمیر وسایل و ابزار فنی یا الکتریکی می‌پردازند.
  • جواز کسب خدماتی: کسب و کارهایی که خدمات ارائه می‌دهند بدون ارائه کالا، مانند آرایشگاه‌ها یا کافی نت‌ها، نیاز به این پروانه دارند.

بنابراین، بر اساس نوع فعالیت کسب و کار خود، می‌توانید مراحل صدور مجوزهای کسب و کار در کشور را طی کنید.

 

بررسی شرایط صدور مجوزهای کسب و کار در کشور

برای ایجاد فرصتی برای دریافت جواز کسب، باید توجه داشت که برخی از شرایط را باید رعایت کنید. مثلاً، اگر می‌خواهید جواز کسب برای یک حرفه خاص مثل تعمیرات بدست آورید، لازم است دارای مدرک مرتبط با آن حرفه باشید. همچنین باید دارای مدارکی مانند سند مالکیت یا اجاره، قراردادهای منعقده و سایر اسناد مرتبط با کسب و کار خود نیز باشید.

به علاوه، برخی از مشاغل نیاز به شرایط خاصی دارند؛ مانند داشتن متراژ مشخصی از فضا، تهیه تجهیزات بهداشتی و ایمنی، حداقل سن مشخصی، نصب دوربین‌های مداربسته و دیگر شروط ممکن است نیازمند تاییدیه خاصی باشند.

از سوی دیگر باید به یاد داشت که برای بعضی از مشاغل خاص، نیاز است تا نشان دهید دارای صلاحیت فنی مورد نیاز برای انجام آن کار هستید. بهتر است قبل از هر اقدامی، اطلاعات دقیقی در خصوص مدارک و شرایط مورد نیاز را جمع‌آوری کرده و مطالعه کنید تا به بهترین شکل ممکن اقدام به دریافت جواز کسب کنید.

 

پروانه کسب و کار

 

بررسی مزایای دریافت جواز کسب و کار

صدور مجوزهای کسب و کار در کشور یکی از اقدامات مهم و ضروری برای هر کسب و کار است. این جواز با ارائه مجوزهای متعدد امکاناتی برای تسهیل بخشیدن به فعالیت‌های تجاری شما فراهم می‌کند. از مزایا و اهمیت این جواز عبارت می‌شود از:

  • امکان دریافت تسهیلات بانکی: با اخذ جواز کسب، دریافت وام و تسهیلات بانکی برای راه اندازی و گسترش کسب و کار شما آسان‌تر خواهد بود.
  • دریافت بیمه‌های اجتماعی: با این جواز، امکان شرکت در بیمه‌های اجتماعی برای خود و کارکنانتان فراهم می‌شود که از امنیت اجتماعی برخوردار شوید.
  • شرکت در مزایده‌های دولتی: با اخذ جواز کسب، فرصت شرکت در مزایده‌های دولتی و دریافت پروژه‌های دولتی را در اختیار خواهید داشت.
  • واردات و صادرات کالا: این جواز به شما امکان واردات و صادرات کالا به و از کشور را فراهم می‌کند.
  • دریافت پروانه ساخت: با این جواز، می‌توانید به راحتی پروانه ساخت کسب و کار خود را دریافت کنید.
  • استفاده از خدمات شهرداری: با این جواز، امکان استفاده از خدمات شهرداری برای تسهیلات در فعالیت کسب و کار شما وجود دارد.

بنابراین، صدور مجوزهای کسب و کار در کشور نه‌تنها برای تسهیلات در فعالیت کسب و کار شما موثر خواهد بود، بلکه امکانات متعدد و مزایایی را نیز برای شما فراهم می‌کند. از این رو، توجه به این موضوع و اقدام به اخذ این جواز بسیار حیاتی و ضروری برای هر کسب و کاری است.

 

شرکت های فاقد اعتبار

راهنمای شناسایی شرکت های فاقد اعتبار مالیاتی با لینکا: روش‌ها و منابع معتبر برای تشخیص وضعیت مالیاتی شرکت‌ها

شناسایی شرکت های فاقد اعتبار و انجام امور مالیاتی، از طریق سامانه لینکا، به آسانی انجام می‌شود. بسیاری از خدمات در حوزه مالیات مانند شناسایی شرکت های فاقد اعتبار و یا تشخیص وضعیت مالیاتی یک شرکت، در گذشته با مراجعه حضوری مودیان به سازمان مد نظر انجام می‌شد. خوشبختانه امروزه سامانه‌های مختلفی برای انجام این کار راه اندازی شده است که یکی از آن‌ها، لینکا است. این سامانه در وقت و هزینه افراد صرفه جویی بسیاری

ادامه مطلب »

 

شرایط صدور مجوزهای کسب و کار در کشور برای خانم‌ها

برخی از قوانین موجود در کشور، محدودیت‌هایی برای خانم‌ها در برخی از حرفه‌ها ایجاد کرده است. به عنوان مثال، در برخی از حرفه‌ها مانند تولید پوشاک، خانم‌ها نمی‌توانند به تنهایی مجوز کسب دریافت کنند و باید یک شخص مرد به عنوان مباشر معرفی شود. همچنین، برخی از حرفه‌ها مخصوصاً در زمینه‌هایی مانند آرایشگری مردانه و تعمیرگاه خودرو، امکان دریافت مجوز برای خانم‌ها وجود ندارد.

این محدودیت‌ها بر اساس ارتباط با جامعه، سختی کار، حساسیت حرفه و دیگر عوامل تعیین می‌شوند. برای دریافت مجوز در حوزه‌های ممنوعه برای خانم‌ها، باید حتماً یک مرد به عنوان مباشر معرفی شود. لازم به ذکر است که این محدودیت‌ها ممکن است احساس ناراحتی و ناعدالتی برای برخی از افراد ایجاد کند، اما همچنان باید رعایت شوند تا با قوانین و مقررات کشور هماهنگ باشیم.

 

مراحل اخذ جواز برای کسب و کار

برای گرفتن جواز کسب در سراسر کشور، ابتدا باید یک درخواست کتبی برای دریافت مجوز کسب ارائه کنید. سپس درخواست شما باید ثبت و رسید آن به شما تحویل داده شود. سپس کمیسیون بازرسی اتحادیه باید از محل کار شما بازدید کرده و گزارشی را برای اخذ مجوز کسب ارائه کند. در نهایت، در جلسه هیئت مدیره، درخواست شما باید بررسی شود و پاسخ کتبی برای شما ارسال شود.

 

اهمیت استعلام حقوقی کسب و کار

آشنایی با اهمیت استعلام حقوقی کسب و کارها و افراد و تاثیرات آن بر تصمیم‌گیری

استعلام حقوقی یک ابزار بسیار حیاتی برای هر کسب و کار و هر فردی است که در فعالیت‌های تجاری یا حتی شخصی خود مشغول به کار است. اهمیت استعلام شرکت های حقوقی بسیار بیشتر از یک ساده‌سازی اسناد قانونی است. وقتی که ما در مورد استعلام حقوقی حرف می‌زنیم، در واقع در حال بحث در مورد تأمین اطلاعات اساسی درباره شرکت‌ها و سازمان‌ها هستیم. این اطلاعات می‌توانند از نظرهای مختلفی مانند وضعیت مالی، حقوقی، و عملکرد

ادامه مطلب »

 

مدارک لازم برای صدور مجوزهای کسب و کار در کشور

برای اخذ مجوز کسب و کار، نیاز است که مدارک مربوطه را جمع‌آوری و مرتب کنید. برای ایرانیان، بایستی تابعیت ایرانی داشته باشید. اتباع خارجی نیز می‌توانند مجوز کسب بگیرند، اما باید دارای پروانه کار معتبر و مجوز اقامت باشند.

درخواست مجوز نیاز به ارائه مدارک ارزشمندی، از جمله سند مالکیت یا اجاره نامه، گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم، گواهی اشتغال به تحصیل، گواهی صلاحیت بهداشتی (در صورت لزوم)، و مدارک مالیاتی دارد. همچنین باید گواهی عدم سو پیشینه و عدم اعتیاد به مواد مخدر داشته باشید.

از سوی دیگر، لازم است تا آخرین مدرک تحصیلی خود را نیز ارائه دهید. برای افراد بالای 50 سال، گواهی پایان تحصیلات ابتدایی نیز قابل قبول است. برای انجام این کار، همراه داشتن 12 عکس و مدارک شخصی از قبیل کپی شناسنامه یا کارت ملی الزامیست. افراد تابع خارجه نیاز دارند که کپی تصویر گذرنامه خود را ارائه دهند. اطمینان حاصل کنید که همه مدارک به طور کامل و صحیح ارائه شده‌اند تا به شما کمک کنند در اسرع وقت مجوز کسب خود را دریافت کنید.

 

مدارک لازم برای صدور مجوزهای کسب و کار در کشور

 

مدت زمان اعتبار مجوزهای کسب و کار و تمدید اعتبار آن

همانطور که گفته شد، دو نوع جواز کسب در اختیار داریم:

  • پروانه کسب موقت
  • جواز کسب دائمی

پروانه کسب موقت، که فقط یکبار صادر می‌شود، مدت زمان اعتبار یک ساله دارد. از سوی دیگر، جواز کسب دائمی اعتباری پنج ساله داشته و پس از پنج سال، می‌توانید برای تمدید آن اقدام کنید.

 

چگونه استعلام یک شرکت را بگیریم؟

چگونه استعلام یک شرکت را بگیریم؟

چگونه استعلام یک شرکت را بگیریم؟ در تعاملات تجاری، اطلاعات نقش حیاتی در تصمیم گیری های تجاری، حقوقی و حتی شخصی ایفا می کنند و دانستن آنها از ضروریات یک معامله درست و آگاهانه است. استعلام شرکت ها و افراد، ابزاری قدرتمند برای جمع آوری اطلاعات دقیق و به روز است که می تواند در زمینه های مختلفی از جمله معاملات تجاری، استخدام، سرمایه گذاری و حتی بررسی اعتبار افراد، مورد استفاده قرار گیرد. در این

ادامه مطلب »

 

اخذ مجوزهای کسب و کار در ایران

مجوزهای کسب و کار، نوعی گواهی است که به شما اجازه می‌دهد تا به صورت قانونی و رسمی، کسب و کار خود را شروع و اداره کنید. در این راستا، باید توجه داشت که برخی از مشاغل نیاز به معرفی یک نماینده مذکر دارند تا بتوانید این مجوز را دریافت کنید. در غیر اینصورت، ممکن است مجازات‌های قانونی در انتظار شما باشد.

با اخذ جواز کسب، شما می‌توانید کسب و کار خود را گسترش دهید و به منابع مالی بیشتری دست یابید. قوانین اخذ این جواز در تمام شهرهای ایران یکسان است و باید مراحل مشابه را برای دریافت آن طی کنید.

همچنین باید به یاد داشت که در صورت نقض قانون و عدم اخذ مجوز کسب، مجازات‌های مختلفی اعم از جریمه نقدی یا محکومیت‌های کیفری در انتظار شماست. از طرفی، ابطال مجوز کسب نیز توسط دادگاه‌ها، سازمان تعزیرات حکومتی و نیروهای انتظامی صورت می‌گیرد. بنابراین، حتما اطمینان حاصل کنید که در انجام امور کسب و کار خود، از جواز کسب قانونی بهره مند شوید.

 

بررسی هزینه‌های صدور مجوزهای کسب و کار در کشور

برای ما ایرانیان صدور مجوزهای کسب و کار در کشور هزینه‌های اضافی را به همراه دارد. این هزینه ممکن است بسته به نوع فعالیت شما متغیر باشد و حداکثر هزینه‌ی ممکن برای دریافت پروانه کسب و کار برای هر صنف و کسب و کار متفاوت است.

مندرجات هزینه‌ها می‌تواند شامل هزینه بازرسی مکان، هزینه بازرسی بهداشت، هزینه عضویت سالانه، هزینه صدور کارت و گواهی، و هزینه دوره آموزشی احکام کسب و کار و تجارت باشد. بنابراین، برای فعالیت در حوزه کسب و کار، لازم است هزینه‌های مرتبط با دریافت مجوز را در نظر بگیرید و آن‌ها را به دقت مدیریت کنید.

 

پروانه کسب

 

صدور جواز کسب برای مغازه‌ها

صدور مجوزهای کسب و کار در کشور برای شروع فعالیت قانونی هر کسب و کار حقیقی و یا حقوقی ضروری است. این مجوز به افراد در انواع کوتاه مدت و دائمی اعطا می‌شود تا بتوانند کسب و کار خود را آغاز کنند. هر کسب و کار که در خرید و فروش کالا و خدمات فعالیت دارد، باید اقدام به دریافت جواز کسب و کار کند، مانند: سوپرمارکت، فروشگاه الکتریکی، تاسیسات، خواربار، موبایل، پروتئین و مرغ فروشی و…

کسب و کارهایی که این مجوز را دریافت نمی‌کنند، در مکان‌های غیرقانونی فعالیت می‌کنند و شهرداری از ادامه فعالیت و کار آن‌ها جلوگیری می‌کند. اگر نیاز به مجوز‌های دیگری برای کسب و کار داشتید، این مجوز نیز اهمیت دارد. بعضی از کسب و کارها که تامین کالای آن‌ها کار سختی است، مانند: داروخانه، مواد پروتئینی، تجهیزات پزشکی، محصولات پتروشیمی و… نیاز به این مجوز دارند تا بتوانند کالاهای خود را عرضه کنند.

 

استعلام اسامی شرکت های ثبت شده

راهنمای جامع بررسی شرکت های ثبت شده با استفاده از لینکا

لازمه برقراری یک رابطه تجاری امن و پایدار، اعتبار سنجی شرکت مورد نظر است. استعلام یک شرکت، با قرار دادن تمام اطلاعات ثبتی در اختیار افراد،‌ از بروز چنین مواردی پیشگیری می‌کند و یک ارتباط امن و مطمئن را برای افراد به ارمغان می‌آورد. استعلام اسامی شرکت های ثبت شده در لینکا، یکی از آسان‌ترین و امن‌ترین راهکارها برای سنجش اعتبار شرکت‌ها است که امروزه بسیاری از افراد از آن استفاده می‌کنند.

ادامه مطلب »

 

سخن پایانی

در این مقاله از وبلاگ لینکا تلاش کردیم تا با مفهوم و اقدامات مربوط به صدور مجوزهای کسب و کار در کشور آشنا شوید؛ لازم به ذکر است که در این بخش قوانین و مزایای آن را به طور کامل شرح دادیم. امیدواریم که بتوانیم برای شما که تمایل به دریافت این مجوز را دارید، اطلاعات مفیدی ارائه دهیم. اگر سوالی در این‌باره داشتید می‌توانید از مشاوران لینکا بپرسید. از وقت و توجه شما که به مطالعه این مقاله اختصاص دادید، سپاسگزاریم.

 

خبرنامه

خبرنامۀ لینکا را از دست ندهید!

هر هفته با لینکـا، به‌روزترین اطلاعات شرکت‌ها و افراد حقوقی را به همراه مقالات اختصاصی، اخبار و نکات آموزشی دریافت کنید. اطلاعاتی که تصمیمات شما را هوشمندانه‌تر می‌سازد!