جستجو

از چه زمان فعالیت شرکت های تجاری آغاز می‌گردد؟

نویسنده: تیم محتوا لینکا

تاریخ انتشار: 1403/07/07

ثبت شرکت به معنای ثبت آن به عنوان یک شخصیت حقوقی است که توسط دولت یا مراجع ذیصلاح مربوطه انجام می‌شود. این فرآیند شامل تهیه اساسنامه شرکت، پرداخت سرمایه اولیه و انجام مراحل مربوط به ثبت شرکت می‌شود. این کار بسیار مهم و ضروری است؛ زیرا از دارایی‌ها و فعالیت‌های شرکت محافظت می‌کند؛ اعتبار و اعتماد در بازار را افزایش می‌دهد و امکانات حقوقی و مالی برای شرکت فراهم می‌آورد.
فعالیت شرکت های تجاری

چه زمانی شرکت‌های تجاری حق انجام فعالیت دارند؟

فعالیت شرکت های تجاری تنها زمانی آغاز می‌شود که به ثبت رسیده باشند و مراحل آن را طی کنند. آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که شغل‌شان را رها کرده‌اند تا کسب و کار خودشان را داشته باشند؟ آیا یک فرصت تجاری برای کسب و کارتان ایجاد شده است که می‌تواند درآمد شما را افزایش دهد؟ اگر در حال راه اندازی یک کسب و کار هستید، لازم است بدانید ثبت شرکت های تجاری، گام کوچکی است که می‌تواند به شما کمک کند تا از مزایای آن بهره‌مند شوید و فعالیتی قانونی داشته باشید، در این مقاله با لینکا سرویس استعلام شرکت ها همراه باشید تا با چگونگی شروع فعالیت شرکت های تجاری آشنا شوید.

 

سرویس گراف لینکا

لینکا: گراف ارتباطات

با یک نمودار تصویری ساده، روابط میان شرکت‌ها و افراد را با دقیق‌ترین اطلاعات موجود به نمایش می‌گذاریم. این شبکه به شما امکان می‌دهد تا ارتباطات میان شرکت‌ها و اشخاص را مشاهده کنید و بر اساس آن روابط، استراتژی‌های بازرایابی، سرمایه‌گذاری و تحلیلی خود را مشخص کنید و صحت و دقت آن را بهبود ببخشید

 

ثبت شرکت چیست و چرا مهم است؟

ثبت شرکت به معنای ثبت آن به عنوان یک شخصیت حقوقی است که توسط دولت یا مراجع ذیصلاح مربوطه انجام می‌شود. این فرآیند شامل تهیه اساسنامه شرکت، پرداخت سرمایه اولیه و انجام مراحل مربوط به ثبت شرکت و دانستن مسائل حقوقی و قانونی مرتبط با شرکت ها می‌شود. این کار بسیار مهم و ضروری است؛ زیرا از دارایی‌ها و فعالیت‌های شرکت محافظت می‌کند؛ اعتبار و اعتماد در بازار را افزایش می‌دهد و امکانات حقوقی و مالی برای شرکت فراهم می‌آورد.

یکی از دلایل مهم ثبت شرکت این است که با ثبت شرکت، دارایی‌های شخصی شما از دارایی‌های شرکت جدا می‌شود. به این ترتیب، در صورت وقوع بدهی‌ها یا مشکلات حقوقی، فقط دارایی‌های شرکت در معرض خطر قرار می‌گیرند و دارایی‌های شخصی شما محافظت می‌شوند. ثبت شرکت همچنین به شرکت اعتبار و اعتماد بیشتری در مقابل مشتریان، تامین کنندگان و سایر افراد می‌دهد.

به علاوه، شرکت‌های ثبتی حقوق خاصی دارند که می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند. این شامل حقوق مالکیت، حقوق مالی، حقوق مالکیت فکری و سایر حقوقی می‌شود که به شرکت امکانات و فرصت‌های بیشتری در بازار می‌دهد. شرکت‌های ثبتی معمولا از مزایای مالی و مالکیت مشترک بهره‌مند می‌شوند و امکان انتقال سهام و تغییرات در شرکت، به راحتی انجام می‌پذیرد.

بنابراین، ثبت شرکت باعث ایجاد یک شخصیت حقوقی مستقل از افراد شرکت کننده، حفاظت از دارایی‌ها و اعتبار شرکت می‌شود و فرصت‌های بیشتری برای آن در بازار فراهم می‌کند. این موارد باعث می‌شود ثبت شرکت یک مرحله حیاتی و ضروری برای هر کسب و کار باشد. در یک کلام، ثبت یک شرکت و یا یک کسب و کار، فعالیت شرکت های تجاری را قانونی می‌کند، راهنمای کامل برای بررسی قانونی بودن یک شرکت و روش استعلام آن را در لینک آبی مشاهده بفرمایید.

ثبت شرکت چیست و چرا مهم است؟

 

 

انواع شرکت‌های قابل ثبت در ایران کدام‌اند؟

شرکت‌ها به دو دسته مدنی و تجاری تقسیم می‌شوند. شرکت های تجاری به آن‌هایی می‌گویند که اهداف تجاری و کسب سود از طریق عملیات بازرگانی و مالی داشته باشند. شرکت های مدنی نیز به آن‌هایی می‌گویند که به منظور انجام کارهایی از قبیل آموزشی و خیریه راه اندازی شده باشند. شرکت های تجاری خودشان به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند که عبارت‌اند از:

  • شرکت‌های سهامی عام
  • شرکت‌های سهامی خاص
  • شرکت‌های مختلط سهامی
  • شرکت‌های مختلط غیر سهامی
  • شرکت‌های تضامنی
  • شرکت‌های با مسئولیت محدود
  • شرکت‌های تعاونی تولید و مصرف
  • شرکت‌های نسبی

لازم به ذکر است، شرکت‌های سهامی خاص و عام تفاوت هایی دارند ، شرکت مسئولیت محدود و شرکت تضامنی، آمار ثبتی بیشتری در ایران دارد و درخواست‌ها برای ثبت چنین شرکت‌هایی، بیشتر است. توجه داشته باشید که شرایط ثبت هر کدام از این شرکت‌ها با یکدیگر تفاوت دارد؛ اما مراحل ثبت تمام آن‌ها، مشابه یکدیگر می‌باشد.

 

مشاوره رایگان

لینکا: پیوندی مطمئن برای استعلام اطلاعات شرکت‌ها و افراد

با لینکـا، اطلاعات به روز شرکت‌ها و افراد حقوقی را با اطمینان و دقت دریافت کنید. هر جستجوی شما، راهنمایی مطمئن برای تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه

 

مراحل ثبت شرکت چیست؟

مراحل ثبت شرکت، مسئله مهم و پیچیده‌ای است که باید به درستی و با دقت هر چه تمام‌تر، انجام شود. در صورتی که هر یک از این مراحل، به درستی انجام نشود، ممکن است مشکلاتی را برای شرکت ایجاد کند. بنابراین، در صورتی که قصد دارید شرکت‌تان را به ثبت برسانید، توصیه می‌کنیم مراحل زیر را به دقت مطالعه کنید. برای آشنایی با مراحل بررسی شرکت‌های ثبت‌شده با استفاده از لینکا می‌توانید به مقاله آن مراجعه نمایید.

 

انتخاب زمینه فعالیت شرکت

گام اول ثبت شرکت، انتخاب زمینه فعالیت آن است. لازم است بدانید امکان ثبت برخی از موضوعات، توسط افراد عادی وجود ندارد و تنها برخی ارگان‌های دولتی می‌توانند آن را به ثبت برسانند. در نتیجه، باید بدانید فعالیت شرکت‌تان در چه حوزه‌ای قرار می‌گیرد؛ قصد دارید یک شرکت آموزشی تاسیس کنید، یا خدماتی و یا بازرگانی؟

 

تعیین نوع شرکت مد نظر

طبق ماده ۲۰ قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، انواع مختلفی از شرکت ها وجود دارند؛ مانند شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، مختلط غیر سهامی، مختلط سهامی، نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف. گام دوم ثبت شرکت، انتخاب نوع شرکت، با توجه به زمینه فعالیت شرکت است.

 

انتخاب شرکا و سهامداران

 

انتخاب شرکا و سهامداران

گام سوم ثبت شرکت، انتخاب شرکا و سهامداران است. در این مرحله باید تمام شرکا و سهامداران، با توجه به میزان سرمایه، نوع شراکت، مسئولیت‌ها، شرایط همکاری در شرکت و میزان سود و زیان مشخص شود. این امر بسیار مهم است؛ زیرا تمام مواردی که هنگام ثبت شرکت مشخص می‌شود، متناسب با همان شرکا یا سهامداران، مسئولیت‌ و سود و زیان مشخصی دارند. بنابراین تمام این‌ها باید به صورت شفاف در زمان ثبت شرکت ذکر شود.

 

تعیین سرمایه نقدی و آورده شرکا

سرمایه نقدی یا آورده شرکا برای شرکت، شامل مواردی مانند خودرو، ملک و یا تخصص فرد می‌شود. سرمایه نقدی نیز به میزان مبلغی می‌گویند که هر کدام از شرکا برای شرکت در نظر گرفته‌اند. لازم به ذکر است برای ثبت شرکت‌، به مبلغ معینی نیاز است که باید از طرف شرکا، تامین گردد. آورده غیر نقدی شرکا نیز تا زمان مشخص تحت اختیار شرکت است و صاحب اصلی، هیچ مالکیتی بر آن ندارد.

 

انتخاب نام شرکت

انتخاب نام شرکت، باید و نبایدهای خودش را دارد. اولین نکته که در انتخاب نام شرکت های تجاری وجود دارد، این است که نباید این نام قبلا توسط شرکتی دیگر، به ثبت رسیده باشد. علاوه بر این، نام انتخابی باید ریشه فارسی داشته باشد. ذکر این نکته حائز اهمیت است که نام برند، جدا از نام شرکت است و ثبت آن فرایندی جداگانه دارد.

ثبت در اداره مالیات و اخذ کد اقتصادی:

  • پس از ثبت شرکت، شرکت باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت‌نام کرده و کد اقتصادی دریافت کند.
  • معرفی به اداره مالیات و دریافت کد اقتصادی یکی از مراحل الزامی است که باید پس از ثبت شرکت انجام شود. دریافت کد اقتصادی به منظور فعالیت‌های مالی و تجاری قانونی و نیز ارائه گزارش‌های مالیاتی انجام می‌شود.
  • شرکت باید طی دو ماه پس از ثبت، در سامانه‌های مالیاتی ثبت‌نام کرده و پرونده مالیاتی تشکیل دهد.

تشکیل پرونده مالیاتی:

  • شرکت باید دفاتر قانونی (دفتر روزنامه و دفتر کل) را از اداره مالیات دریافت کند.
  • شرکت‌ها باید سالانه مالیات بر عملکرد و ارزش افزوده خود را مطابق قوانین مالیاتی گزارش کنند و پرداخت کنند.

بنابراین، مراحل مالیاتی جزئی از فرآیند کلی پس از ثبت شرکت هستند و بعد از ثبت شرکت، معرفی به اداره مالیات و دریافت کد اقتصادی جزء مراحل اصلی محسوب می‌شود.

 

آشنایی با مسائل حقوقی و قانونی شرکت ها

آشنایی با مسائل حقوقی و قانونی شرکت ها: چالش‌ها و راهکارهای موجود

شرکت های مختلف با توجه به نوع کار و شرایطشان با مسائل حقوقی و قانونی متفاوتی مواجه می‌شوند. در واقع این مسائل می تواند از سازمانی به سازمان دیگر متفاوت باشد؛ اما به طور کلی می توان این مسائل را جزو مواردی دسته‌بندی کرد که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

ادامه مطلب »

تعیین سرمایه ثبتی:

  • در مرحله تنظیم مدارک و قبل از ارائه آنها به اداره ثبت شرکت‌ها، باید میزان سرمایه اولیه شرکت را تعیین کنید. این سرمایه ممکن است شامل سرمایه نقدی و آورده‌های غیرنقدی (مانند تجهیزات یا اموال) باشد.
  • سرمایه ثبتی شرکت نشان‌دهنده تعهد شرکا یا سهامداران نسبت به مشارکت مالی در شرکت است و یکی از بخش‌های کلیدی اساسنامه شرکت محسوب می‌شود.

تعیین اعضا هیئت مدیره و حق امضا

تعیین اعضای هیئت مدیره و حق امضا، از مهم‌ترین مراحل ثبت شرکت است. در این مرحله باید از افراد توانمند استفاده شود تا کسب و کار بتواند رشد خوبی را تجربه کند. اعضای اصلی شرکت شامل مدیر عامل، رئیس هیئت مدیره، نائب رئیس هیئت مدیره، اعضای هیئت مدیره و بازرسین اصلی و علی‌البدل می‌شود. بعد از تعیین این افراد، لازم است حق امضا نیز برای آن‌ها مشخص شود.

 

آماده سازی و ارسال مدارک

مدارک مورد نیاز برای هر کدام از انواع شرکت‌ها، متفاوت است. باید با توجه به نوع شرکت، مدارک مورد نیاز را آماده کنید. فرایند ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت‌ها انجام می‌شود. لازم است بعد از مراجعه به این سایت و بارگذاری اطلاعات، منتظر تایید کارشناسان بمانید. بعد از تایید، باید اوراق شرکت را که شامل اساسنامه، شرکت‌نامه و اظهارنامه است، ارائه کنید.

 

انتشار آگهی در روزنامه رسمی

اگر تمام مراحل قبلی به درستی انجام شده باشد، در سامانه ثبت شرکت‌ها، پیامی مبنی بر ثبت شرکت دریافت می‌کنید. در این مرحله باید هزینه را پرداخت کرده و از برگه پیش نویس خود، پرینت بگیرید. در نهایت می‌توانید آگهی تاسیس شرکت خود را از اداره ثبت شرکت‌ها دریافت کنید. انتشار آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی، آخرین مرحله از فرایند ثبت شرکت است.

 

مزایای ثبت شرکت چیست؟

 

مزایای ثبت شرکت چیست؟

همان طور که گفته شد، ثبت شرکت از مراحل مهم در راه اندازی کسب و کار است که مزایای زیادی دارد. این مزایا شامل حفاظت از دارایی‌ها و مسئولیت‌ها، اعتبار و اعتماد بیشتر مشتریان، امکان جذب سرمایه بیشتر، امکان انجام معاملات رسمی و قانونی، امکان انتقال سهام و استقرار پایداری بیشتر برای کسب و کار می‌باشد. این مزایا باعث افزایش اعتبار و رشد پایدار کسب و کار می‌شود. سایر مزایای ثبت شرکت عبارت است از:

  • ثبت شرکت های تجاری این امکان را به نمایندگان آن می‌دهد تا در مزایده‌ها، حراج‌ها و مناقصه‌ها شرکت کنند. این امر منجر به معاملاتی پر سود برای شرکت خواهد شد که لازم است مورد توجه قرار بگیرد.
  • شخصیت حقوقی شرکت ثبت شده، می‌تواند اعتماد مردم را جلب کند و مشتریان شرکت را افزایش دهد.
  • شرکت‌های ثبت شده می‌توانند دامنه فعالیت‌شان را با ایجاد نمایندگی در داخل و یا خارج از کشور، گسترش دهند.
  • تسهیلات بانکی و کمک‌های دولتی، تنها به شرکت‌هایی تعلق می‌گیرد که به ثبت رسیده باشند.
  • اطلاعات اصلی شرکت، بعد از ثبت در اختیار شخص ثالث قرار می‌گیرد. این ویژگی منجر به اعتماد بیشتر این افراد، به شرکت می‌شود.
  • شرکت‌هایی که به ثبت قانونی رسیده باشند، می‌توانند با گرفتن کارت بازرگانی، به واردات و صادرات بپردازند.

 

صدور مجوزهای کسب و کار

راهنمای گام به گام صدور مجوزهای کسب و کار در کشور

اگر شهرداری یا سازمان‌های دیگر متوجه فعالیت غیرقانونی شما شوند، ممکن است به شما جریمه و پلمپ فروشگاه شما تحمیل شود. بهترین راه برای جلوگیری از این مشکلات پیش از هر اقدام دیگری، درخواست و دریافت پروانه کسب است. پس اگر قصد دارید کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید، حتماً به دریافت این پروانه توجه داشته باشید.

ادامه مطلب »

 

  • شرکت‌های ثبتی، فعالیتی قانونی دارند؛ همین امر موجب می‌شود تا سایر شرکت‌ها، تمایل بیشتری برای همکاری با آن داشته باشند.
  • تمام اعضای هیئت مدیره و شرکا، نسبت به اعمال شرکت مسئولیت دارند و باید پاسخگو باشند؛ اما مسئولیت حقوقی و مالی کسب و کارهایی که توسط شخص حقیقی اداره می‌شود، بر عهده خود آن فرد است.
  • ثبت قانونی زمان آغاز فعالیت شرکت، بعد از گذشت چندین سال، به اعتبار شرکت های تجاری می‌افزاید. در نتیجه منجر به شناخته شدن و اعتماد سایر اصناف و اشخاص به شرکت خواهد شد.
  • شرکت‌هایی که به ثبت رسیده باشند، می‌توانند اختلافات حقوقی خود را از مجرای قانونی پیگیری نمایند و از این نظر، زیر چتر قانون قرار دارند.
  • علاوه بر سود تجاری، امنیت حقوقی از دیگر مزایای شرکت‌های ثبتی است.
  • از آن جایی که در اساسنامه ثبت شده شرکت، جزئیاتی درباره ساختار شرکت نوشته می‌شود، به آسانی می‌تواند در حل اختلافات احتمالی میان شرکا و شرکت، مورد استفاده قرار بگیرد.

 

نتیجه گیری

شرکت های تجاری زمانی حق انجام فعالیت تجاری دارند که به ثبت رسیده باشند. در واقع به ثبت رسیدن شرکت‌ها، آن‌ها را رسمی و قانونی می‌کند. ثبت شرکت مراحل و پیچیدگی‌های متعددی دارد که لازم است قبل از اقدام برای ثبت، آن‌ها را با دقت بررسی کرد؛ در غیر این صورت، ممکن است مشکلات متعددی ایجاد شود. در این مقاله مراحل ثبت شرکت و جزئیات آن را مورد بررسی قرار دادیم تا بتوانید این فرایند مهم را، به درستی انجام دهید.

خبرنامه

خبرنامۀ لینکا را از دست ندهید!

هر هفته با لینکـا، به‌روزترین اطلاعات شرکت‌ها و افراد حقوقی را به همراه مقالات اختصاصی، اخبار و نکات آموزشی دریافت کنید. اطلاعاتی که تصمیمات شما را هوشمندانه‌تر می‌سازد!